Het verhaal achter de video.

Soms werk je aan projecten die je ook als makers in het diepste van je ziel raken. Deze video over een zorgcentrum rondom dementie was er voor ons zo een. 

Bij deze video ben ik een samenwerking aangegaan met mijn vriendin Tanja. Tanja heeft een achtergrond in de zorg. Nadat Marty op relatief jonge leeftijd begon met dementeren besloot Maria zelf voor haar man te blijven zorgen. Tijdens de opnames keken Tanja en ik elkaar aan en aan haar blik te zien dachten we hetzelfde. Wat is er ongelofelijk veel liefde en geduld voor nodig om om te gaan met je geliefde wanneer hij of zij ernstig ziek wordt. En zouden wij hetzelfde geduld opbrengen voor elkaar als de een de ander niet meer zou herkennen? Of zou je zoiets pas echt weten als je het zelf zou mee maken?

‘S avonds laat reden we verlicht door de maan terug van Drenthe naar ons huis in Zoetermeer. De maan scheen en we luisterden op de radio naar het liedje Fast car van Tracy Chapman. Als ik in de hectiek van alledag vergeten ben dankbaar te zijn denk ik aan Maria en Marty. Tanja en ik luisteren nog steeds naar Fast Car. Een maand na de opnames kregen we het bericht dat Marty, Maria’s man was overleden.